UCİM Ağrı Sorumlusu Yıldırım'dan, 23 Nisan Mesajı

UCİM Ağrı İl Sorumlusu Yusuf Yıldırım, TBMM'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

UCİM Ağrı İl Sorumlusu Yusuf Yıldırım, TBMM'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

 


 

UCİM Ağrı İl Sorumlusu Yusuf Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101.yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı. Yusuf Yıldırım, TBMM'nin kuruluşunun 101'inci yıl dönümünü kutlayıp, çocuklarımızın istismara uğramadığı bir ülke inşa etmenin en büyük hedefleri olduğunu belirttiği mesajında şunları kaydetti; 

  
 

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.


 

 

Cumhuriyetimizin geleceğini çocuklarımıza emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenen atalarımızın izinde bizler çocuklarımızın bilimsel ve toplumsal konularda geleceğin temel taşları olduğuna dair bilinçli olmalı ve bu sorumluluğun gerektirdiği duygu ve düşüncelerle hareket etmeliyiz. Ziraihmal ve istismar edilen her çocuk, bütün toplumun geleceğinin zeminine işlenmiş çözümü zor sorunlar olarak bizimle mutlaka yüzleşecektir. Bu nedenle sadece kendi çocuklarımızı değil ülkemizden başlayarak tüm dünya çocuklarına dair üzerimize düşen ahlaki ve eğitim boyutundaki sorumluluklarımızı hassasiyetle yerine getirmeliyiz. Yarınlarda güzel fidanlar görmek istiyorsak,tomurcukları, fiziksel ve düşünsel olmak üzere hiç bir şekilde incitmemeliyiz. İyi bilinmelidir ki çocuk bir hamurdur ve bizler o hamura katkı olarak ne eklersek çocuk gelecekte ona dönüşür. Yarınlarımızda toplumun farklı kulvarlarındanezaket, saygı ve ilgi görmek istiyorsak, geleceği temsil edecek olan çocuklarımızın hamuruna doğru bir eğitim, güzel bir ahlak ve samimi bir sevgi katmalıyız. Aksi taktirde yanlış bir eğitim, duygusal fiziksel veya farklı şiddet türleri, çocuk gelişiminde toplumumuzda kendisine yer bulursa ihmal ve istismar edilen bu çocuklarımız, yarınlarda, bir tren garında, bir vapur iskelesinde veya bir köşe başında sorunlu bireylerolarak karşımıza çıkabilir ve biz bugün ihmal ettiğimiz çocuklarımızla yarın acıklı ödeşmeler yaşamak zorunda kalabiliriz. Tekraren belirtmek istiyorum; çocuklarımızın geleceğimizin temel taşları olduğu bilinciyle, potansiyellerine inanarak sadece kendi çocuklarımızı değil tüm çocuklarımızı sevelim ve kollayalım.

Bakmadan Geçme