- Haberler
- Ağrı Haberleri
- Türk Büro-Sen Ağrı Şube Başkanı Celalettin Yıldırım'dan Vergi Haftası Mesajı
Türk Büro-Sen Ağrı Şube Başkanı Celalettin Yıldırım'dan Vergi Haftası Mesajı
Türk Büro-Sen Ağrı Şube Başkanı Celalettin Yıldırım, Vergi Haftası dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
"Vergi Haftasında Vergiyi Toplayanlar Unutulmasın!"
Türk Büro-Sen Ağrı Şube Başkanı Celalettin Yıldırım, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, vergi toplayan maliye çalışanlarının emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Yıldırım, devletlerin temel görevleri arasında sağlık, eğitim, savunma ve adalet hizmetleri başta olmak üzere kamu hizmetlerini sunmanın yer aldığını belirterek, bu hizmetlerin sürdürülebilmesi için kamu kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kamu kaynaklarının en büyük bölümünün ise anayasal bir vatandaşlık görevi olan vergi gelirlerinden sağlandığını hatırlattı.
Vergi gelirlerinin yetersiz kalması halinde devletin borçlanmaya gitmek zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, "Vergi gelirlerinin toplanmasında ve kamu hizmetlerinin sürdürülebilir olmasında maliye çalışanlarının emeği inkar edilemez bir gerçektir" dedi.
Her yıl 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamında, vergi bilincinin artırılmasına yönelik programlar düzenlendiğini belirten Yıldırım, bu süreçte vergiyi toplayan maliye çalışanlarının yaşadığı sorunların ve taleplerinin ise yeterince gündeme getirilmediğini söyledi.
"Vergiyi Toplayanların Sorunları Dile Getirilmeli"
Yıldırım, vergi gelirlerinin artırılmasının ve kayıpların önlenmesinin, fedakar maliye çalışanlarının yoğun çalışmaları ve denetimleri sayesinde mümkün olduğunu belirterek, Vergi Haftası'nda vergiyi toplayanların da hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.
Türk Büro-Sen olarak, adil bir vergi sistemi kurulması ve maliye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için şu talepleri sıraladı:
- Kariyer uzmanları arasındaki merkez-taşra ayrımının kaldırılarak özlük haklarının tek çatı altında düzenlenmesi,
- Taşra kariyer uzmanlarına kariyer basamaklarının açılması ve karar alma süreçlerinde görev almalarının sağlanması,
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda “Mali Hizmetler Sınıfı”nın ihdas edilmesi,
- Vergi denetiminde görev alan gelir ve muhasebe uzmanlarına yönelik can güvenliği tedbirlerinin artırılması,
- Fazla mesai ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına uygun şekilde artırılması,
- Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatına uygun olarak yeniden yapılandırılması.
Yıldırım, bu taleplerin karşılanmasının, verginin tabana yayılması, adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi ve kayıp-kaçakla mücadelenin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
"Verginin Önemi Kadar, Vergiyi Toplayanlar da Önemli"
Vergi Haftası'nın sadece verginin öneminin anlatıldığı değil, aynı zamanda vergiyi toplayan maliye çalışanlarının da hatırlandığı bir hafta olması gerektiğini belirten Yıldırım, fedakar çalışanların moral ve motivasyonunun artırılması gerektiğini söyledi.
Son olarak, tüm maliye çalışanlarının Vergi Haftası’nı kutladığını belirten Yıldırım, emeği geçen herkese teşekkür etti.