• Haberler
  • Siyaset
  • Savcı Sayan'dan CHP'nin logosundaki değişiklilikle ilgili açıklama: 'Bir okun rengini de LGBT renkleri yapsınlar'

Savcı Sayan'dan CHP'nin logosundaki değişiklilikle ilgili açıklama: 'Bir okun rengini de LGBT renkleri yapsınlar'

Ağrı eski Belediyesi Başkanı ve Siyasetçi Savcı Sayan CHP'nin Parti logosunda bulunan devletçilik okunun rengi ile ilgili yapılan değişikliğin ardından açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel, parti logosunda bulunan devletçilik okunun rengini yeşil ve mor olarak değiştireceklerini açıkladı. Özel'in yeni açıkladığı renklerin HDP, HEDEP, YSP, DEM gibi partilerin tercih ettiği renkler olması dikkat çekti.

CHP'nin Parti logosunda bulunan devletçilik okunun rengi ile ilgili yapılan değişikliğin ardından Siyasetçi Savcı Sayan, "CHP Genel başkanı Sayın Özgür Özel, CHP‘deki altı oktan biri olan devletçilik okunun rengini değiştireceklerini ve yeşille mor yapacaklarını beyan etmiş.. Hazır,hızlı değişime başlamışken, bir tane okun rengini de, Onur yürüyüşlerine destek verdiğiniz LGBT renkleri ile değiştirirseniz size çok yakışmış olur." dedi.

Sayan devam eden açıklamasında ise, "Renkli televizyonun ilk çıktığı yıllarda bizim evde renkli televizyonu gören, saf ve temiz yürekli komşumuz ertesi gün evinin çatısındaki anteni değişik renklere boyatarak renkli televizyona çevireceğini zannetmişti." şeklinde konuştu.

CHP’nin 1933’ten beri kullanılan ve Türk bayrağındaki renkleri simgeleyen klasik kırmızı-beyaz Altı Ok logosu tarihe karışması bazı CHP'liler tarafından tepki ile karşılandı.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme