Savcı Sayan: Bir Hayalim Var

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesaplarından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a seslenerek, ' Bir Hayalim Var ' dedi.

Savcı Sayan: Bir Hayalim Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesaplarından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a seslenerek, ‘ Bir Hayalim Var ‘ dedi. 

 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan şu gönderiye takipçileri ile paylaştı. 
 

Turizim Bakanımıza sesleniyorum; gelin el ele verelim Ağrı Dağının 4000 metresine devasa Nuh'un gemisi inşa edelim. Ünlü markalar orada cafe ve restorantlar açsınlar. Gelen turistleri teleferikle 4000. metreye taşıyalım. Dağın eteğinde otantik evler yapalım Ağrı'yı dünyaya tanıtalım. Zirvede @nusr_ett ve @CznBurak et çevirsin. Zirveden inenler İshak Paşa Sarayını, meteor çukurunu gezsinler. Yorgunluklarını Diyadin'in kaplıcalarında atsınlar. Akşam otantik evlerinde kırmızı pullu alabalıklarını yesinler. Dönüş yolunda Nuh'un müzesini ziyaret edip gitsinler......Ağrı dağının özelliklerinden birincisi; çıkınca dört ülkeyi görüyorsunuz, Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, İran. Bu kadar özel bir dağ.


 İkincisi; dünyanın en kaliteli, en  uzun süreli buzulları Ağrı dağında var. Avusturya Alpler de dünyanın en ünlü sporcuları ve bütün ülkeler yazın kayak kaymaya ve antrenman yapmaya Avusturya'ya  giderler,bunlardan biri de Türkiye. Kayak federasyonu olarak yılda iki milyon Euro para harcıyoruz. Avusturya'nın buzullardan geliri 12 ay kayak yapması yani kış turizminde kazandığı para 63 milyar dolar. Ağrı dağının çeyreği etmez. Ağrı dağının 3600'e kadar devletimiz yol yapmıştır. 3600/4000 de oteller yapılırsa bunların yanında teleferik, gondol, teleski, telesiyej olursa milyar dolarlar devletimiz kâra geçer. Yılda beş bin kişi kaçak yollar ile 100 dolar karşılığında atların sırtında çıkıyorlar. Yani köylüler bu yolda bir yılda 5 milyon dolar para kazanıyorlar. Yasal bir çıkış olursa kutsal bir dağ olduğu için dünya Ağrı dağına akın eder.

 

Gerek turizm gerek spor anlamında önemli bir yere sahiptir.Eğer bu hayalimiz gerçekleşirse dünyanın bütün kulüpleri bütün sporcuları yaz kış Ağrı dağında olurlar. Yüzlerce otel yapılsa bile dolar. Yurt dışına gittiğimiz zaman hep Ağrı dağını soruyorlar, böylesine buzullarınız var neden değerlendirmiyorsunuz? İnşallah iş adamlarımız asrın bu projesine destek olurlar...Sağlıcakla kalın....


Derya Karabucak / Editör 

 

Bakmadan Geçme