Raif Medetoğlu Yazdı. 'Ses ver Ağrı!'

Raif Medetoğlu'nun 'Ses Ver Ağrı' başlıklı köşe yazısı.

Raif Medetoğlu Yazdı. 'Ses ver Ağrı!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Ses ver Ağrı "

Haksızlığa uğradığını düşünüyorsan ses ver.
Doğal gaz fiyatlarında illere göre perakende satış  fiyatında ki yüksek fiyat uygulamasının adil olmadığını düşünüyorsan ses ver Ağrı...

-40 derece  çılle soğuklarında ısınmak için kombinin derecesini  ortalama 60 derece olarak ayarladığınızda aylık faturanız 1000 ₺ ile 1200 ₺ civarında gelmesi muhtemel olasılıktır.

Şimdi evvela burada sorgulanması gereken durum açık ve nettir.
Bunu ihaleye çıkaran akıl her kimse ülkenin yaşanabilirlik ortalamasında sondan 2.cilik yada 3.lüğü kimseye kaptırmayan bir ilin sosyo ekonomik düzeyi hiçmi dikkate alinmadı.
Yahu arkadaşım bizim bahçemizin önünden geçen doğal gaz boru hattını ta trakya ya kadar taşıyorsun çanakkalede ki halk 1.55 ₺ ye kullanıyorsa yada çok uzak noktaya kadar gitmeye gerek yok
Elazığ 1.59 ₺
Malatya 1.50 ₺
Sivas 1.59 ₺
Amasya 1.56 ₺
AĞRI    2.07 ₺ bunu hangi ticari ahlak ile izah edebilirsiniz.?

 

Insanlarin Aklına  şöyle bir soru da gelebilir acaba söz konusu tedarikçi firmaya fakir  bir halk üzerinden haksız bir şekilde  iltimas mi tanındı.

 


Bu kadar fark gerçekten sorgulanması gereken ve hesap sormaktan öte bunun meşru bir mücadele ile kavgasının verilmesi  gerekiyor...

Inanın şu ifadeleri sarf ederken zemheri soğukları iliklerine kadar his eden adamın halini hele birde üstüne yediği  doğalgaz kazığını düşünmek gercekten kederimizi ve öfkemizi okşuyor..


Yahu el insaf ! Bu adaletsizlik niye ?
Kişi başına reel geliri düşerek fakirleşen bir vilayetten söz ediyoruz.
Milli hasıladan aldığı pay ile  başı çeken kocaelide doğal gaz fiyat 1.26 ₺ iken Ağrıdan 5.25 kat daha fazla kişi başına gelire sahipken sen her alanda düşüşte olan bir vilayete doğal gazı 2.70 ₺ satıyorsun.

 

Bu sosli kazığı kimse kabul etmez ve etmemelidir...

Yahu arkadaş! Zaten Ağrı halkının  milli hasılada ülkeye  katkısı illere göre yapılan dağılımda sonlarda olduğu bir gerçek iken sen sürekli düşüşte olan bir halkı düşene birde sen vur mantığı ile davranırsan adamlar ciyak ciyak diye bağırmaya başlarlar...

Sosyal medyada tek bir ses ile avazı çıkana kadar bağıran halk dikkate alınmazsa fatura doğal gaz dağıtımı yapan  şirkete değil bilakis mevcut siyasî iradeye kesilir.

Unutmayınız ki ;  Haklı olduğunuz bir davada bir parça  samimiyet davanızı ispat eder.

Bu haksızlık giderilmezse öyle zan ediyorum aksa yarın  külliyen zarara mahkum olur.

Vesselam..

Bakmadan Geçme