Gürbulak'ta Kilometrelerce Tır Kuyruğu

İran ile Türkiye arasında sınır kapısı olan Gürbulak sınır kapısı coronavirüs tehdidi sebebi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması ile birlikte dün 17:00 sularında geçici olarak kapatıldı.

Gürkan Güneş / TV04 - İran ile Türkiye arasında sınır kapısı olan Gürbulak sınır kapısı coronavirüs tehdidi sebebi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması ile birlikte dün 17:00 sularında geçici olarak kapatıldı. 
 

* Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demir yolu geçişleri 23 Şubat Pazar günü saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu.

 

* Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibariyle tek taraflı ve geçici olarak durduruldu yani İran'dan Türkiye'ye gelişler durdurulmuş oldu.

 

Giriş ve çıkışların kapatılmasının ardından geçiş yapmak isteyen tır sürücüleri yasağa takılınca yaklaşık 7 kilometrelik tır kuyruğu oluşturdu.  

 

Termal Kamera Önlemi 

 

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gürbulak sınır kapısına doktor ve hemşirelerden oluşan bir sağlık heyeti gönderildi. 

 

Termal kamera ve sağlık ekibince yapılan çalışmalarda Coronavirüs şüphesi görülmesi halinde belirtileri görülen şahısların ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edileceği öğrenildi.  
 

Bakmadan Geçme