Başhekim Dr. Cengiz Kazdal, Ağrı'da ki aşılama hakkında bilgi verdi

Sağlık Bakanlığının Çin'den sipariş ettiği korona virüs aşısı, Ağrı'da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Başhekim Dr. Cengiz Kazdal, Ağrı'da ki aşılama hakkında bilgi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığının Çin'den sipariş ettiği korona virüs aşısı, Ağrı'da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. 

 


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oluşturulan aşı odalarında, sağlık çalışanları aşı olmaya başladı. Kentte sabah saatlerinde sağlık çalışanlarına uygulanan ilk aşıların ardından açıklama yapan Hastane Baş Hekimi Dr. Cengiz Kazdal, pandemi süecinin başladığı ilk günden itibaren sağlık çalışanları olarak büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi.

'Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde aşıya güvenebilirler'

Getirilen aşıların güvenilir olduğunu ve herkesin rahatlıkla yaptırabileceğini belirten Dr. Kazdal:" COVID - 19 sürecinin başından beri hastanede baş hekim olarak görev yapıyorum. Başladığımız günden itibaren büyük bir özveri ile bütün arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımızın hizmetinde olduk. Olabildiğince imkanlarımızı genişleterek hastanemizin yoğun bakım imkanlarını ve servislerinin bir kısmını pandemi için ayırarak Bakanlığımızın bize önerdiği şekilde yaptık. Yakın bir zamanda hasta sayılarımızla, yoğun bakım sayılarımızı iyice kontrol altına almıştık. Aşılama ile birlikte pandemiyi daha da kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Öncelik sağlık çalışanlarımıza tanındı. İlimize gele aşılar bu gün itibari ile yapılmaya başlandı. Çalışanlarımız randevu aldıkları takdirde gelip rahatlıkla aşılarını yaptırabilirler. Bütün çalışanlarımızı, personlellerimizi ve daha sonrada  sırası geldiği zaman bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olmayı teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde aşıya güvenebilirler. Gerekli önlemlerin hepsinin alındığını, gerekli tedavi imkanlarımızın hepsinin sağlanacağını bilmelerini istiyoruz." dedi.

'12 aşı polikliniği oluşturduk'

 

Devamında ilerleyen süreçte Ağrı'da günlük bin 100 hastaya aşı yapabilceklerini kaydeden Kazdal: "Ağrı'da şu an 12 aşı polikliniği oluşturduk. Şu anda yaklaşık 4 hekim arkadaşımız ve 6 hemşire arkadaşımız alanda olacak. Bu sayının yoğunluğu ve pandemi kurallarına göre arttırılabilir. Yaklaşık 10 dakikada bir yapıldığı düşünülürse Ağrı'da yaklaşık bin 100 hastaya kadar randevu oluşturabileceğiz. Şu an sadece sağlık çalışanlarına yapıldığı için rahat ve kalabalık olmayan bir ortamda yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

'Yetkililerimize teşekkür ederiz'

 

Aşı olan sağlık çalışanı Ebe Hilal Teryakioğu da : " Ebe olarak çalışıyorum. Risk grubu altında olan sağlık çalışanları olarak bu gün aşı olmaya başladık. Buradan ilk sıraya alındığımıza sevindik. Bu nedenle yetkililerimize teşekkür ederiz. Buradan vatandaşlarımıza aşıların gerekli bütün testlerden geçtiğini onlarında rahatlıkla aşı olabileceklerini söylüyorum. Tavsiyede ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme