Barış Karamızrak Yazdı. Ağrı'da ki PTT ve Banka İzdihamı

Sitemiz köşe yazarlarından Barış Karamızrak'ın ' Ağrı'da ki PTT ve Banka İzdihamı ' başlıklı köşe yazısı.

Barış Karamızrak Yazdı. Ağrı'da ki PTT ve Banka İzdihamı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değerli okurlarım, hepinizin takip ettiği üzere Türkiye'de korona virüsü dolayısıyla PTT şubeleri aşırı yoğunluktan dolayı kapatıldı. Hepiniz haberler de görüyorsunuzdur çoğu illerde kuyruklar oluştu. Tabi Ağrılı olmayan insanlar bu kuyruklara ve izdihama alışık olmadığı için şaşkınlıkla karşıladı. Fakat Ağrı'da yaşayan için sıradan bir durumdu bu. Çünkü korona virüsünden önce de Ağrı'da PTT ve Ziraat bankası kuyrukları o kadar alışılmış bir durumdur ki bazen buralara gittiğimizde yoğunluk olmadığında acaba bir sorun mu var diye kendimize sormuşluğumuz olmuştur.

 

Gündem bu kuyruklar olunca aklıma yıllardır takılan bir soru geldi. Ağrı'da devlet kurumu olan PTT, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın ikinci şubeleri neden yok? Merak ediyorum yıllardır bu soruyu Ağrı'da ki sivil toplum kuruluşları ve banka temsilcileri kendilerine sordular mı?

 

Kendilerini sorumlu htiler mi? Bu konuda girişimler de bulundular mı? 21.yy da memleketim de hala saatlerce kuyruk beklemek nedir bunun sorumluluğunu htiler mi? Gerçekten bu soruların cevabını merak ediyorum. Ama bildiğim bir konu var bunun yeterince üstüne düşülmemiş ki bu sorun hala devam ediyor.

 

Şimdi diyeceksiniz ki hocam Ağrı'nın bir sürü sorunu var sıra buna gelinceye kadar. Haklısın kardeşim de sivil toplum kuruluşları işte bunun için var zaten. Bunu gündeme getirerek gerekirse Ankara'ya bir çıkarma yaparak milletvekilini de yanına alarak Ziraat Bankası Genel Müdürünü ziyaret edip, ziraat bankasında yıllardır oluşan kuyruk fotoğraflarını da yanına alarak bu sorunun çözmek için uğraşmak. Ha bunu yap ondan sonra yapılmıyorsa, tamam sen elinden geleni yaptın diyelim.

 

Ziraat Bankası, Vakıfbank, PTT ve Halkbank ziyaretlerinde genel müdürlere şu soruları sormak lazım. Merkez de yeni bir şube neden açılır; mevcut şube ihtiyacı karşılayamaz o yüzden yeni bir şubeye ihtiyaç duyulur demi.

 

Peki Muş bizden çok mu gelişmiş mi ki Muş ve Bingöl merkez de ikişer tane Ziraat bankası şubesi, Şırnak ve Niğde merkez de 2 tane Vakıfbank şubesi, Osmaniye ve Erzincan da merkez  Halkbank'ın 2 şubesi, PTT şubelerine gelecek olursak Tokat merkez 10 şube, Bingöl merkez 7 şube, Bitlis merkez 6 şube, Amasya 16 şube… Ayrıca her üniversitenin içinde bir tane banka ve PTT bulunuyorken İbrahim Çeçen Üniversitesinde Neden yok?

 

Evet sayılara bakınca işler acısı demi. Hadi büyükşehirleri anladıkta yukarı da saydığım illerin çoğu Ağrı nüfusunun yarısı kadar. Peki bu iller nasıl bu kadar şubeyi açtırabiliyor da biz açtıramıyoruz. Bu soruyu hem kendimize hem de ziyaret edeceğimiz bankaların genel müdürlerine sormalıyız. NEDEN???

 

Çünkü sivil toplum kuruluşlarımız yeterince baskı oluşturamıyor ve bu konu hakkında çabalamıyorlar. Ulaştırma bakanı geldiğinde ona bu soruyu sorma cesaretinde bulunamıyoruz. Bu sıkıntımızı dile getiremiyoruz.

 

En önemli ayrıntıyı vereyim size, Ziraat Genel Merkez de çalışan arkadaşımın verdiği bilgiye göre geçmiş yıllarda yılı bende saklı kalsın ziraat bankası müfettişleri Ağrı merkez de ki yoğunluğu görüyor ve ikinci şube açma isteği için banka yetkililerinden rapor istiyor. Maalesef banka yetkilileri ikinci şubeye gerek yok sadece bazı günler yoğunluk var raporu veriyorlar. Peki, bir Ağrılı memleketine bunu neden yapar? Sadece o ilin ziraat bankası müdürü sıfatını tek başına taşımak için…

 

Yazıma son verirken sivil toplum kuruşlarının ve siyasi yetkililerin, Ağrı'nın acilen merkez de PTT şubesi ihtiyacı olduğunu, Eski Van Caddesin de Vakıfbank, Halkbank ve Ziraatin ikinci şubelerinin açılması gerektiğini dile getirmesi ve girişimde bulunması gerekir. Şube deyip geçmeyin yaklaşık 150 kişilik istihdam sağlıyor. Diğer iller de ikinci şubeler varken biz de neden olmasın. Bizden neden bu sıkıntıyı yaşayalım ki. Ve diğer illerin bizin kadar ihtiyaçları olmadığı halde açılıyorken…

 

Dostça Kalın…

WhatsApp İhbar Hattı
0546 426 37 38
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme