Yasin Çınar: Almanya ve Fransa Müslümanlara Ve Müslüman Kutsalına Saygı Duymayı Öğrenmeli

TAKİP ET
Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar , Almanya'ın Berlin Kenti'nin en büyük Camisi olan Mevlana Camisi'ne Polis'in potları ile yaptığı baskını kınayarak Alman hükümetinin Müslümanlardan özür dilemesini istedi.

Yıllar boyu demokrasinin, İnsan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık' ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür.

Çınar; Mevlana Camisi'nin Berlin'deki en eski ve merkezi bir cami olduğunu hatırlatarak "Mevlana Camisi'ne Sabah Namazı saatinde gerçekleştirilen , Avrupayı orta çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve islam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, utanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. dedi.
Bu çirkin saldırılarla ibadet yerlerinin kutsallığına gösterilmesi gereken hassasiyetin hiçe sayıldığını belirten Çınar; “Polislerin baskın sırasında cami içinde botlarıyla dolaşmaları ve Camiyi kirletmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez. Her fırsatta ifade ve inanç özgürlüğüne saygı konusunda ahkam kesenlerin sıra Müslümanların inancına gelince nasıl iki yüzlü bir tavır sergilediklerini bu olaylar açıkça gözler önüne sermektedir.” İfadelerine yer verdi.
Çınar: Diyanet-Sen olarak , hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inancımız tamdır.
Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır, Bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği, döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kurulmuştur.

Avrupada hitlerin yahudilere yaptığı müslümanlar ‘a yapılmak istenmektedir.

Avrupanın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur deme zamanı gelmiştir.

Macron Provakatif Tavrından Vazgeçmelidir

Peygamberimiz Onurumuzdur.

Resulullah ‘a hakarete sessiz kalmak iman sorunudur.

Çınar, Mevlid-i Nebi haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un son zamanlarda İslam'a ve Müslümanlara yönelik izlediği provokatif siyasetin kabul edilemez bir tutum olduğunu belirterek “Macron'un son zamanlarda Müslümanlara yönelik yaptığı saldırgan, ırkçı ve ayrımcı açıklamalar akıl ve izandan uzak açıklamalardır. Macron'un Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV)'me hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına ışıkla yansıtılmasını emretmesi, Müslümanlara karşı kin, nefret ve düşmanlığı devlet kademelerine taşıması yanında büyük bir provokasyonla da karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.” Dedi. Bu çirkin saldırılara karşı Avrupa'da yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizi ve bütün İslam dünyasını sabır, sükunet ve vakarlı bir duruş sergilemeye davet ede Çınar, “Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizin getirdiği rahmet ve adaleti önceleyerek Müslümanca bir duruş sergilemeliyiz. Aklı selim tüm batı siyasetçilerinden ve makamlarından Macron'un bu çirkin nefret ve düşmanlık siyasetine dur demelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Resulullahı seven bir mümin, ona yönelik , hareketlere ve dini değerleri aşağıyanlara sessiz kalamaz.
İslama sövmekten başka fikri olmayanlar, fikrin değil islama sövmesin hürriyetini istiyor.

Sömürgeci ve işgalcı Fransayı Müslümanların duygularına yapılan sitematik saldırıyı ve Âlemlere rahmet Peygamber efendimiz(S.a.v) ‘e ve islam karşıtı yaptığı ahlaksızlıktan dolayı kınıyor ve lanetliyorum

Bakmadan Geçme