Sanayi Tamirciler Odası Başkanı Bekis 'Ağrı'daki kira fiyatlarına müdahale edilmeli'

Sanayi ve Tamirciler Odası Başkanı Hayati Bekis, Ağrı'daki ev ve işyeri kira fiyatlarının bir an evvel normal seviyelere inmesi gerektiğini belirtti.

TAKİP ET

Ağrı'da son bir yılda kiralık ev ve işyeri fiyatlarında yüzde 100'e yakın bir artış olması halkın tepkisine neden oldu.

Ağrı sanayisinde yüksek kira artışı nedeniyle büyük mağduriyet yaşandığını belirten Sanayi ve Tamirciler Odası Başkanı Hayati Bekis, yaşanan sıkıntıları TV04'e anlattı.

Sanayi esnafının işyeri kirasının çok yüksek seviyelere çıktığını belirtirken, yetkililerin bu konuda bir çözüm bulması isteniyor.

"Ağrı'da deniz varmış gibi kiralar çok yüksek"

Ağrı'da kiraların çok aşırı yükseldiğini söyleyen Hayati Bekis şöyle konuştu:

"Ağrı'daki evlerin kira fiyatları neredeyse İstanbul ve Eskişehir'le aynı. Ağrı'da kira fiyatlarının en düşüğü 17 bin ile 20 bin olmuş durumda. Ağrı'da kira fiyatlarının neden bu kadar artığına anlam veremiyorum. Ağrı'da deniz olmamasına rağmen varmış gibi kiralar çok yüksek. Kira fiyatlarının makul bir seviyeye getirilmesini istiyoruz. Kira fiyatları asgari ücret seviyelerini aşmış durumda. Bunun için mülkiyet sahiplerinden ricamız ev kiralarında halkımıza yardımcı olmalarıdır. Devlet bu konuda kendi kurumları ile emlak ve odalarla bir çalışma başlatsın. Yüksek kira uygulayan mülk sahiplerine ceza-i müeyyide uygulasın. Asgari ücret alan biri nasıl 17 bin lira kira versin. Devlet mümkün ise bütün kurumları ile kira kontratlarını denetleyip halka fahiş fiyat yükseltenleri bulup ceza vermesini istiyoruz." dedi.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme