Kızılay Ağrı Başkanı Orhan Tatlı 'Ağrı'da kira fiyatları zulümdür' dedi

Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Ağrı'daki fahiş kira fiyatlarına tepki göstererek, 'Asgari ücretin 17 bin olduğu bir yerde bu rakamlar gerçekten zulümdür.' diye konuştu.

TAKİP ET

Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Ağrı'daki fahiş kira fiyatlarına tepki göstererek, "Asgari ücretin 17 bin olduğu bir yerde bu rakamlar gerçekten zulümdür." diye konuştu.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı; "Gazeteci Gürkan Güneş 'in yazısından sonra gerçekten ilimizde kiralar bu rakamlara çıktımı diye bir bakayım dedim ve maalesef 18 bin,20 bin ve hatta 3+1 daireye 24 bin kira isteyenler var. Asgari ücretin 17 bin olduğu bir yerde bu rakamlar gerçekten zulümdür." ifadelerini kullandı

Şuan ev tutacak kişilerin özellikle yeni evlenecek kişiler olacağını unutmamak gerektiğini belirten Tatlı; "Düğünün onca masrafına birde yüksek kira eklenince insanlar perişan olacaktır. Basit bir işlem ile Asgari ücretten daha fazla maaş alıp, 25 bin TL maaş alan birini düşünsek bile.18 bin kiraya, 3 bin Doğalgaza(kışın) ve diğer faturalar ile birlikte kişinin elinde hiç birşey kalmayacak. Mutfak masrafı ve kişisel harcamalar olmadan para bitmiş olacak. Nede olsa tayinciler geliyor, iki çalışan rahat öder gibi yaklaşımlar ile ne olursunuz ev tutacak kişileri mağdur etmeyeyim. Bu şehrin Ekonomik gerçekleri var. Ve bu rakamlar bu gerçekliklerin çok çok üstünde." ifadelerini kullandı.

"Şeker Fabrikasının kokusu çıktı."

Kızılay Ağrı Başkanı Orhan Tatlı Şeker Fabrikasından yayılan koku ve sinek istilası ile ilgili ise şu ifadelere yer verdi.
"Fırat Mahallesinde büyük bir alanı rahatsız eden koku, yaz ayları ile birlikte çekilmez bir hal aldı. Toki 2+1 ,Batıkent, 10 katlı Tokiler, Jandarma Toki gibi yoğun bir nüfusun yaşadığı bölge şimdilerde koku ve küçük sinekler ile mücadele ediyor. Şeker fabrikası bu konuya nasıl bir çare bulur bilemem ama , bir fabrikanın küspe ve kanal sisteminin kötü olmasının cezasını insanlar çekmemeli. Hastane ve üniversite servisine binen herkes o kötü kokuya maruz kalmaya devam ediyor."

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme