Belediye Uyardı! Garajları Kaldırın..

Ağrı Belediyesi, kış aylarında şehir merkezinde toplu halde kurulan garaj (Çadır) sahiplerini 'izinsiz kurulan garajların' kaldırılması yönünde uyardı.

TAKİP ET

Ağrı Belediyesi, kış aylarında şehir merkezinde toplu halde kurulan garaj (Çadır) sahiplerini ‘izinsiz kurulan garajların' kaldırılması yönünde uyardı.

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin yaya, araç trafiği ve görüntü kirliliğine engel olduğu gerekçesi ile kaçak olarak kurulan ve ciddi oranda yer işgali yapılan araç çadırları hakkında yasal işlem başlattı.

Çadır sahiplerine gönderilen tebligatta, ‘Binanız önünde ki araç parkları için yol güzergahına kurulan garajların (Çadır) araç yolunu işgal etmekte ve görüntü kirliliğine sebep olmaktadır.


Bahse konu yol güzergahında ki garajların (Çadır) ivedilikle kaldırılması gerekmektedir. Kaldırılmadığı takdirde Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kaldırılacağı ayrıca kabahatler kanununa göre cezai yapılacağı tebliğ olunur.' ifadesi yer aldı.

Konu ile ilgili TV04 muhabirine açıklamalarda bulunan Y.Ö, ‘Kurulan çadırlar, görüntü kirliliği açısından oldukça çirkin bir manzara oluşturuyor. Kapalı garajı olmayan bina sakinleri, sonbaharda bina etrafına garaj kurup, ilkbaharda kaldırıyorlar. Bina önüne normal şartlarda 10 araç park ederken, çadır kurulunca park sayısı 3 ya da 4'e düşüyor. Aracım olmasına rağmen kurmadım, park yeri ve görüntü kirliliği önüne geçmek için çadır sahiplerine uyarı da bulunduk ama önüne geçemedik.' şeklinde konuştu.

Öte yandan, tebligatın yanı sıra garaj (Çadır) sahiplerine son uyarıları zabıta ekipleri gerçekleştiriyor.

Bakmadan Geçme