Barış Karamızrak Yazdı. Vali Varol ve Projeler

Sitemiz köşe yazarlarından ve akademisyen Barış Karamızrak'ın ' Vali Varol ve Projeler ' başlıklı köşe yazısı

TAKİP ET

Evet değerli okurlarım bugünkü köşe yazım da yeni valimiz Osman Varol'a yer vermek istiyorum. Şimdi diyeceksiniz yeni valimiz başlayalı artık bir buçuk ay oldu. Bu yazı için geç kalmadın mı?


Hayır bunu bilinçli yaptım çünkü valimiz Ağrı'ya geldiğinin birinci haftası diğer sevgili yerel basıncı arkadaşlar köşelerinde valimize methiyeler dizmeye başlamıştı.


Halbuki sayın valimizi böyle süslü cümlelerle gözünü boyayamayacaklarını ve buna gerek olmadığını bilmeleri gerekirdi. Çünkü Osman Varol doktorasını 3 yıl gibi kısa bir sürede bitiren zeki biri olduğunu bilseler bunun işe yaramayacağını anlayacaklardı.


O yüzden ben bugün köşe yazımda sayın valimize methiyeler dizmeyeceğim. Ağrılıların beklediği projeleri özellikle valimden istirham edeceğim.


Gözlemlediğim kadarıyla sayın valimiz gerçekten valilikte durmayarak sürekli saha da aktif olacağını ilk zamanlardan gösterdi.


Şahsen benim en çok hoşuma giden yönü de halkla iç içe olması ve sürekli yaptığı esnaf ziyaretleri oldu. Çünkü Ağrı uzun yıllardır buna hasretti. Süleyman Elban kendisini Ağrı'ya yaptığı projeleriyle sevdirdi. Valimiz de inşallah hem halkla iç içe hem de projeleriyle yani ikisini aynı anda yaparak unutulmaz bir vali olur.

Evet gelelim sayın valimizden Ağrılılar ne bekliyor. Öncelikle mevcut projelerin tabi ki kararlılıkla sürdürülmesini bekliyor. Tekstil kent projesinin ve teşvikinin artarak devam etmesi en önemli beklenti.

İkinci olarak ise Ağrı turizmden hak ettiği değeri bir türlü alamıyor. Buna dönük tanıtım çalışmalarına hız verilmesini bekliyoruz. Turizm demişken en önemli değerlerimizden biri olan ve çoğu vali tarafından sözü verilen ama yapılmayan ve yapımı yılan hikâyesine dönen balık gölü yolunun il özel idaresi tarafından yapımını üstlenerek halkın gönlünde taht kurmasını bekliyorum. Çünkü Ağrı'nın sosyal aktivite yönünden çok kısır olmasından dolayı bu proje Ağrılıların çok istediği bir projedir. Çünkü yolun kötü olmasından ötürükimse gitmek istemiyor.

Üçüncü olarak ise özellikle Ağrı'da ki öğrencilerin spor yapma imkânları çok kısıtlı. Yeterli ekipmana veya yeterli amatör spor kulüplerine sahip değiliz.


Milli eğitim bakanımızın da sürekli üzerinde durduğu her öğrencinin bir spor dalıyla ilgilenmeli mesajına yönelik olarak Milli Eğitim ile ortaklaşa bir proje yapılması Ağrı da ki çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak olması için önemli bir proje olacağını düşünüyorum.

Dördüncü olarak ise Ağrı'nın acil olarak her ilde bulunan hatta artık çoğu ilçede dahi buluna AVM' nin Ağrı'ya kazandırılması için bir çalışma yapması gerekliliğidir. Bu konuda istekli 3-4 iş adamının olduğu söyleniyor. Özellikleonlara arsa konusunda ve altyapı konusunda tekstil kente verildiği gibi buraya da gerekli destek ve teminat verilerek Ağrı'ya binlerce kişinin istihdam edileceği bir AVM kazandırılabilir.

Beşinci olarak, ilimizin en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorunu. Daha önce Batman valiliğinin il özel idaresi vasıtasıyla çok katlı otopark yaptırdığına şahit olmuştum.

İlimiz de orduevinin karşısında bulunan askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığından devrini sağlayarak böyle bir projeye imza atılabilir veya şuan çok merkezi konumda kalan Kız Meslek Lisesi'nin başka bir yere taşınmasını sağlayarak oraya otopark yapılmasıdüşünülebilir. Daha önce ilimiz de örneği görülen Endüstri meslek lisesinin valilik kararıyla taşınarak yerine kültür merkezinin yapılması gibi…

Altıncı olarak, Ağrısporun tesis projesini gerçekleştirmek. Diğer iller de olduğu gibi ilin futbol takımı valiliklerin desteği olmasa çoğu kapanabilir. Özellikle tesis konusunda Ağrıspor'un tesis sorununu çözmesi ilimiz gençlerine yapılacak yatırımlardan en önemlisi olacaktır.

Yazıma son verirken ben bugün Ağrılılar adına sayın valimizden beklenilen projelerden bazılarının bilgisini verdim. Sayın valimiz inşallah Süleyman Elban' dan aldığı çıtayı biraz daha yükselterek, gelen valilerin Ağrı'dan büyük şehre gitme geleneğine sahip olduğunu ve biliyorsunuz ki mevcut İstanbul valimizde Ağrı'dan yolu geçenlerden, valimize de yapacağı projelerle bunun nasip olması dileğiyle diyerek yazıma son veriyorum…

Dostça Kalın…

Bakmadan Geçme