Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü usülsüz talebe dur dedi

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü bilgi işlem biriminde taşeron olarak çalışacak olan çalışanların şartnameye eklenmesi talep edilen mesai ve icap ücretlerine haklı olarak geçit verilmedi.

TAKİP ET

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü Ekim ayı içerisinde çıkacağı Milyonluk İhale olan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ihalesinde taşeron olarak çalıştırılacak personellerin şartnameye eklenmesini talep ettikleri icap ve nöbet parası alma isteğinin mevzuata aykırı olduğu söylenerek kabul edilmediği öğrenildi.

Bilgi İşlem adı alında taşeron olarak çalışanlarda; Önlisans mezunlarının asgari ücret + %60, lisans mezunlarının ise asgari ücret +%100 maaş aldığı ve maaşlarına mesai ve icap eklenmesini istedikleri biliniyordu.

Talepleri ile birlikte oldukça külfetli olacak durumu yöneticilerin kabul etmediği ve sadece maaş ve yüzdelik üzerinden ödeme yapılacağı öğrenildi.

Ağrı'da merakla beklenen ve her kesimin üzerinde durduğu ihalenin ince elenip sık dokunulduğu, teknik şartnamenin gizli tutulduğu, başka kişiler tarafından yönlendirme ve müdahalede bulunmasınında önünün kapatıldığı bildirildi.

'FETÖ BAĞLANTISI İDDİASI GÜNDEMİ SARSTI!'

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre ise, FETÖ bağlantısı olduğu düşünülen bilgi işlem çalışanı için güvenlik soruşturması yapılacağı, devlet kurumunda ve kimlik bilgilerinin bulunduğu birimde çalışmasının uygun olmadığı ve buna rağmen yıllardır bilgi işlemde görev yaptığı iddia edildi.

Konuya ilişkin şahıs hakkında haber merkezimize defalarca şikayet kaydı gerçekleşti.

Bakmadan Geçme