Ağrı, kar yağışına hasret kaldı

Ağrı yılın 5 aydan fazlasını karla geçirdiği zamanların ardından bu kış mevsiminde kar yağışına hasret kaldı.

Ağrı yılın 5 aydan fazlasını karla geçirdiği zamanların ardından bu kış mevsiminde kar yağışına hasret kaldı. 

 

 

 

Bugüne kadar sadece bir kez kar yağışı olduğunu belirten kent sakinleri, kuraklık sebebi ile gidişattan pek memnun kalmadıklarını belirtti. 

 

 

 

Ülke genelinde olduğu gibi Ağrı'da da bu sene kış mevsimini hissettirecek yağışlar gerçekleşmedi. 

 

 

 

 

Kış mevsiminde, Kasım ayından Mart ayına kadar kar yağışının etkili olduğu Ağrı genelinde bu kış pek kar yağışı olmazken, soğuk hava etkili oldu. 

 

 

 

“2 metreye yakın kar oluyordu!”

 

 

 

Önce ki yıllarda kent genelinde en az 2 metre kar yağdığını ama bu yıl ise neredeyse kar yağışı gerçekleşmediğini dile getiren yöre sakinlerinden 56 yaşındaki Abdullah Yılmaz, “Bizim gençlik zamanlarımızda kent merkezi dahil olmak üzere 2 metreye yakın kar yağışı oluyordu. Hatta kar Yağışı elektrik direkleri ile hemen hemen aynı seviyeye geliyordu, oysa şimdi ne kar yağışı ne de yağmur bu yıl Ağrı'ya kar yağışı bir kez etkili oldu ondan sonra ayaz ve soğuk havalar bize zor anlat yaşattı.” dedi.

 

 

 

Ağrı'ya kar yağmasının önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, “Yağmurdan ziyade bizim memlekette kar çok faydalıdır. İlkbahar mevsimi geldiği zaman karlar erir ve toprağa girer” diye konuştu.

 

 

Bilindiği üzere kar yağışının yeterli düzeyde olmaması sebebi ile kent merkezinde bulunan Küpkıran Kayak tesiside kayak severlere hizmet veremiyor.


 


 

Bakmadan Geçme