Ağrı'da vicdansızlığın görüntüsü! TRT Parkı mesire alanı çöpten geçilmiyor

Ağrı'da geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen piknik alanı olan ve Ağrı Valiliği İl Özel İdaresine bağllı TRT Parkı mesire alanı adeta çöpten geçilmiyor.

Ağrı'da vicdansızlığın görüntüsü! TRT Parkı mesire alanı çöpten geçilmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen piknik alanı olan ve Ağrı Valiliği İl Özel İdaresine bağllı TRT Parkı mesire alanı adeta çöpten geçilmiyor. 

Ağrı'da vatandaşların piknik alanı denildiği zaman akıllara ilk gelen yerlerden biri olan TRT Parkı kaderine terk edildi. Piknik yapmaya gelen bazı vatandaşların duyarsızca çevreye verdiği zarar gözler önüne serilirken diğer vatandaşlar tarafından 'Vicdansızlar' yorumu yapıldı. 

Kent merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan TRT Parkı doğası, at çiftliği ve oyunları ile en güzel mesire alanlarından birisi olarak bilinmekteydi. 

TRT Parkı olarak bilinen mesire alanının neden bu şekilde bakımsız kaldığı ise bilinmemekte. Yetkililere seslenen duyarlı vatandaşların tek arzusu ise temizlenip onarılarak yeniden vatandaşların hizmetine açılması oldu. 

Mesire alanının içler acısı halinden bahseden araştırmacı ve yazar Kerem Engin ise şu ifadeleri kullandı. 

'Kırma, bozma, kirletme!

Hayat emanet, doğa nimettir...

Maalesef!

Yer: Ağrı TRT Park

Görüntüler şehrimizin bir kaç mesire alanından biri olan TRT Park piknik alanına ait. Ne yazık ki genelde diğer yerlerin buradan aşağı kalır yanı pek olmuyor.

Burası genelde ailelerin hafta sonları birlikte rahat ve huzurlu vakit geçirmek için tercih ettiği bir yer.

Ancak maalesef görüntüler çok üzücü.

Etrafa saçılmış çöpler, rastgele dökülmüş küller, parçalanmış banklar. Bu mazara karşısında insanın nutku tutuluyor. İnsan doğayla ilişkisini adeta bir savaş mantığıyla sürdürüyor. Her şeyi keyfine göre hesapsız bir şekilde tüketebileceğini düşünüyor. Böylece kırıp dökerken, kirletip israf ederken hiç çekinmiyor.

Oysa doğa Rabbimizin bizlere ikram ettiği en büyük nimetlerdendir. 

Doğal yaşamı koruduğumuz müddetçe hayattan lezzet alabiliriz.

Lütfen yapmayalım!

Lütfen yapılmasına göz yummayalım! Çünkü yeryüzünün kerim (güzel) varlığı olan insana bu görüntüler asla yakışmıyor.

Unutmayalım!

Başta ömrümüz olmak üzere hayatımızdaki hiçbir kaynak sınırsız değildir.'

 

Bakmadan Geçme