• Haberler
  • Ağrı Haberleri
  • Ağrı'da havai fişek patlamaları çığrından çıktı! 14 yaşındaki çocuk gözünden oluyordu

Ağrı'da havai fişek patlamaları çığrından çıktı! 14 yaşındaki çocuk gözünden oluyordu

Ağrı'da hava fişek patlmasında 1 çocuk gözünden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Ağrı'da gün geçtikçe çığrından çıkmaya başlayan havai fişek patlaması 14 yaşındaki bir çocuğu gözünden ediyordu.

Olay önceki akşam Ağrı merkezde gerçekleşen bir düğünde meydana geldi. Havai fişek patlaması ile birlikte baş ve vücüdunun bazı kısımlarına havai fişek parçalarının gelmesi ile 14 yaşındaki çocuk yere yığıldı. Yaşanan kazanın ardından gözlerini açmakta zorlanan ve canının yandığını söyleyen çocuk 112 Sağlık Ekiplerinin olay yerine gelmesi ile birlikte Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı çocuğun müşade altında tutulduğu ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İnsanları rahatsız eden, hayvanları korkutan ve ölümlerine neden olan havai fişeklerin tamamen yasaklanması gerektiğini ifade eden bir vatandaş; "Ağrı'da bu havai fişek işi adeta şova dönüştürüldü. Yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen düğün ve özel günlerde ardı arkası kesilmeden patlatılıyor. Düğün sonunda da patlatılan havai fişekler gece yarısında bir çok insanı huzursuz ediyor. Yetkilerin artık daha kötü şeyler yaşanmaması adına ciddi yaptırımlar yapması gerekiyor. Duyarsız bazı insanlar maalesef uyarıları dilkkate almıyor." şeklinde konuştu. 

Fiyatları 300 ile 1000 lira arasında değişen havai fişekler kazalara sebep olabiliyor. Havai fişeklerin uzman kişiler tarafından dikkatle kullanılması gerektiğini vurgulayan yetkililer "Satış noktalarından alınan havai fişekleri uzmanı olmayan kişilerin kullanması tehlikeye davetiye çıkartıyor" uyarısında bulundu.

Düğün, nişan, doğum günleri ve asker uğurlamaları gibi etkinlikler nedeniyle Türkiye'de son yıllarda havai fişek kullanımında büyük artış yaşanıyor.

Havai fişek kullanımı İl Emniyet Müdürlüklerinden izne tabi olmasına rağmen, Ağrı'da bu kurala uyan neredeyse yok.

Hafta içi ve hafta sonu denmeden kontrolsüz şekilde kullanımı hem insanları rahatsız ediyor hem de hayvanların yaşamlarını tehdit ediyor.

HAVAİ FİŞEKLER TEHLİKE SAÇIYOR

Havai fişeklerin insan sağlığı için tehlike saçtığı uzun yıllardır biliniyor. Uzmanlara göre sıkı denetim ihtiyacı olan havai fişeklerin içinde her biri kimyasal zehir içeren 4 patlayıcı madde bulunuyor.

Genel olarak düğün ve özel günlerde kullanılan havai fişekler, son zamanlarda amacının dışında da kullanılmaya başlandı. Sık kullanıldığı yerlerde solunum yolu rahatsızlıklarına sebep olan havai fişeklerin alımında herhangi bir zorluk yaşanmıyor. Satıcı firmadan herhangi bir belge göstermeden satın alınabiliyor.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme