Ağrı'da elini sallasan emlakçı (!) Kentte barınma sorunu artarak devam ediyor

Ağrı'da son zamanlarda yaşanan satılık ve kiralık konutlarda emlakçı sayısının günden güne artarak devam etmesi ve bazı müteahhitlerin kendi konutlarını satarken ya da kiralık verirken komisyonculuk yapması ciddi fahiş fiyatlara ulaşmasına sebep oldu. 

Bilindiği üzere TV04 yayın ekibi olarak; Ağrı’nın barınma sorununu defalarca gündeme getirdik, kısmi zamanlarda fiyatların azalmasına ve yüksek fiyattan satış ve kira işlemlerine ara verilmesine katkıda bulunduk. 

Ağustos ayının tayin dönemi olmaması sebebi ile konutlarını fahiş fiyat vermekten yana olan gözü açık müteahhit ve komisyoncular konutlarını Eylül ayına kadar bekletme kararı aldı. Eylül ayında kente gelecek olan memur, öğretmen, polis gibi vatandaşlara fahiş fiyattan kira ve satış işlemi gerçekleştirme planı içerisinde yer almaktadır. 

TV04 yayın ekibi olarak, vatandaşlarımızın çağrısına yine ses verdik ve sarı sitedeki ilanları inceledik. Denetime tabi tutulmamanın vermiş olduğu rahatlıkla fiyatları şişiren komisyoncu ve müteahhitler piyasayı istedikleri şekilde belirlemeye çalışmaktadırlar.

“Ağrı’da barınma sorunu gün yüzüne çıkmaya başladı”

Büyük zincir marketlerden birinde kasiyer olarak çalıştığını belirten K. H. adındaki vatandaş; “Asgari ücrete çalışıyorum, evimin kirası 4 Bin Türk Lirasıydı. Ev sahibim, 2 ay önce kira fiyatını yaklaşık %200 arttırarak benden 12 bin lira istedi ve hatta evi boşaltmam için bana 4 bin lira teklif etti. Benden sonraki kiracıya 15 bin liraya verme düşüncesindeymiş. 17 bin lira maaş aldığım yerde 12 bin lira kira verirsem bana kalan 5 bin lira eşime, çocuğuma nasıl yetecek?” dedi.

TV04’e özel açıklamalarda bulunan bir müteahhit ise; “Ağrı’da önü felaket olan bir yapı sorunu var, bu böyle gitmez. Her önüne gelen inşaat sektörüne giriyor. Piyasaya ve sektöre uzak olduğu için ise fiyatlandırmasını tuttuğuma göre kira ya da satışını yaparım düşüncesi ile hareket ediyor. Ağrı’da bir çok bina yükseliyor. Eylül ya da Ekim ayında bunlar bir çoğu bitmiş olacak, bu konutların satımı ve kirası için oldukça rekabete girecekler ve fiyatların ciddi anlamda düşmesine sebep olacak. İnşaat sektörüne yeni giren birçok müteahhittin finansal açıdan ciddi zorluklar yaşayacağı düşüncesi içerisindeyim.” şeklinde konuştu.

Yasal kaydı olmayan, vergi vermeyen ve kurumsal olmayan, ben emlakçıyım diyen kişiler ise denetim olmaması hasebi ile vatandaşların barınma sorunu çözüme kavuşturma çabasını kötü niyetle kullanarak, iyilik adı altında ev kirası fiyatında komisyon ücreti talep ediyorlar.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme