Ağrı'da araç trafiğine nefes aldıracak karar! O yol trafiğe açılıyor

Ağrı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında 'Leylek Pınar Mahallesinde bulunan yolu ulaşıma açmak için karar aldı.'

Ağrı'da araç trafiğine nefes aldıracak karar! O yol trafiğe açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’nın trafik sorununa köklü çözüm bulmak adına mevcut yolların işlevsel hale gelmesi için çalışmalarını sürdüren Ağrı Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyelerinin de desteklediği kararla Leylek Pınar Mahallesinde bulunan kayıp yolu ulaşıma açmak için karar aldı.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras’ın seçim sürecinde Ağrı’da araç trafiğini rahatlatmak için hazırladıkları projeleri kamuoyu ile paylaşmış ve seçilmeleri durumunda trafik sorununa kökten çözüm üreteceklerine dair söz vermişti.

Göreve geldiği andan itibaren ulaşım ve trafik sorununa hassasiyetle eğilen Ağrı Belediye Başkanı Aras,"Atıl durumda olan mevcut yolların işlevsel hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini bu kapsamda Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen meclis toplantılarda alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini" söyledi.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras; "Temmuz ayı meclis toplantımızda aldığımız kent merkezindeki battı çıktının kapatılması önerisini Karayolları Genel Müdürlüğü ile paylaştık ve halkımızın da yüzde 95 oranında kararımızı desteklediğini gördük umut ediyoruz ki Karayolları Genel Müdürlüğüde vatandaşlarımızın bu desteğinden yola çıkarak üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.
Yine araç trafiğinin düzenlenmesi noktasında Haziran Ayı meclis toplantımızda eski Yetiştirme Yurdunun yanından Keşiş Köyüne giden bağlantı yolunun da (General Vehbi Engin Caddesi) yıllardır kapalı olduğu ve bu yolun açılmasının kentin trafik sorununa katkı sunmakla birlikte tek yön uygulamamızın hayata geçmesi için çok önemli bir rol aldığının farkında olarak adeta ‘kayıp yol’’ olarak nitelediğimiz yolun trafiğe açılması için Ağrı İl Trafik Komisyonuna gerekli karala birlikte gerekçelerimizi sunduk.Ağrı Belediyesi Ağrı Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte karar aldığı trafik komisyonunda paydaşlarımızın kararımızı destekleyecek nitelikte çaba ve onayları ile özellikle Leylekpınar ve Hürriyet Mahallesin de ki trafik yoğunluğu minimum seviyeye inecektir.
Tasarruf tedbirleri kapsamında kısıtlamalardan kaynaklı olarak sınırlı hareket alanlarımızı bu alternatif çözümlerle bertaraf ederek halkımıza hizmet etmekten geri durmayacağımızı ve halkımızın bize olan inancını boşa çıkarmayacağımızı ifade etmek istiyorumTüm paydaşların üstüne düşen görevleri yerine getirmesi durumunda bu projelerle ilintili çalışmalarımız hem araç trafiğini rahatlatacak hem de park sorununa kalıcı çözümler üretmemize katkı sunacaktır. Her gün üstüne biraz daha koyarak halkımızın her alanda hizmetinde olmayı sürdüreceğiz." dedi.

TV04 Haber Merkezi
Yorumlar 1
Misafir 13 Temmuz 2024 12:25

Ağrı'nın en büyük sonunu otoparkın olmayışı. Alt geçitin kapatılması yerine yol kenarına park eden araçlar için çözüm bulunabilir yol kenarına park eden arabalar olmasa trafik çok rahat bir şekilde akışını sürdürebilir.

Bakmadan Geçme