• Haberler
  • Ağrı Haberleri
  • Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Kapsamında Çiftçiler Koyunlarını Tedarik Etmeye Başladı

Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Kapsamında Çiftçiler Koyunlarını Tedarik Etmeye Başladı

Vali Osman Varol, 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi kapsamında Ağrılı çiftçilerin koyunlarını tedarik ettiği programa katıldı.

Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Kapsamında Çiftçiler Koyunlarını Tedarik Etmeye Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Osman Varol, 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi kapsamında Ağrılı çiftçilerin koyunlarını tedarik ettiği programa katıldı.

 

 

Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Bankası paydaşları ile hayata geçirilen ‘5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi' kapsamında 1. Etap koyun tedariği, Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Vekili Selma Gökçen ve İl Tarım Müdürü Kenan Engin'in katılımıyla düzenlenen programla gerçekleştirildi.

1. Etabın ilk aşamasında 14 çiftçimize 1200 koyunun tedarik edildiği programda, proje başvurusuna vatandaşlarımızın yoğun ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Vali Varol: ‘5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi hayvancılık alanında Ağrı'mızı hak ettiği noktaya taşıyacak önemli bir proje. Bu projenin başından beri emek veren proje paydaşlarımıza, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize; devletine, memleketine ve ilimizin potansiyeline güvenip projede yer alan vatandaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor; projemizin başında ve uygulamasında olduğu gibi hayırlı bir iş yapmak, ilimizin gelişimi için adım atmak ve yerinde istihdamla Ağrı'mızı kalkındırmak isteyen vatandaşlarımızın her türlü girişimlerinin yanında olduğumuzu ve her zaman olacağımızı belirtmek istiyorum.' dedi.


 

Çiftçilere, ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkanı sunulan, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası ortaklığıyla hayata geçirilen proje ile, vatandaşlarımıza ucuz yem temin edilecek ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Çiftçilerimize sağlanan bu imkanların yanı sıra düşük kalitedeki meraların ıslahının hızlandırılması, ruhsatlı kesim yerleri ile et pazarlama ağlarının kurulması, mandıralar ve süt işletme tesisleri ile koyun sütüne katma değer kazandırılması ve organik koyunculuğun mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılması ile Ağrı tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya ulaşacaktır.


 

Programda Vali Dr. Osman Varol'a, Vali Yardımcısı Kerem Türker, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız eşlik etti.

WhatsApp İhbar Hattı
0546 426 37 38
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!