Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı'da 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.


 

Hayata geçirilen, ‘1. Etap Koyun Tedariğinin' sağlandığı ‘5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi' kapsamında paydaşlar arası işbirliğinin ele alınarak, sürecin değerlendirildiği Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


 

Toplantıya Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Ziraat Bankası Bölge Müdürleri ile İl ve İlçe Şube Müdürleri, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları katıldı.


 

Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin'in sunumu ile başlayan toplantıda Vali Varol, Ağrı'mızı hak ettiği noktaya taşıyacak 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi 1. Etap başvurularına vatandaşlarımızın yoğun ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

 


Başkan Sayan, "Bölgenin kalkınması için çiftçimize yönelik destekleri artırarak, hayvancılığın merkezi haline geleceğiz." dedi. 

 

Çiftçilere, ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkanı sunulan proje ile, vatandaşlarımıza ucuz yem temin edilecek ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Çiftçilerimize sağlanan bu imkanların yanı sıra düşük kalitedeki meraların ıslahının hızlandırılması, ruhsatlı kesim yerleri ile et pazarlama ağlarının kurulması, mandıralar ve süt işletme tesisleri ile koyun sütüne katma değer kazandırılması ve organik koyunculuğun mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılması ile Ağrı tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya ulaşacaktır.

Bakmadan Geçme