• Haberler
  • Ağrı
  • AK Parti Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan'dan Sert Tepki! 'O Araziyi Size Sattırmayacağım!'

AK Parti Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan'dan Sert Tepki! 'O Araziyi Size Sattırmayacağım!'

AK Parti Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan, Tutak Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu son Mart ayı meclis toplantısında alınan bazı kararlara sert tepki gösterdi.

AK Parti Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan, Tutak Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu son Mart ayı meclis toplantısında alınan bazı kararlara sert tepki göstererek, satış kararı alınan arazilerin satılmasına asla müsaade etmeyeceğini bildirdi. 


'Tutak'ın 700 Dönüm arazisini kime satacaksınız?  Kime peşkeş çekeceksiniz? Bu karara evet diyenler, onay verenler satışa çıkaranlar, peşinizi bırakmayacağım, size sattırmayacağım' ifadelerini kullanan Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan alınan kararların takipçisi olacağını ifade etti.

AK Parti Tutak Belediye Başkan Adayı Fevzi Sayan'ın bu açıklamalarından sonra Tutaklılar destek mesajı göndererek desteklerini illetti. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tutak Ak Parti İlçe Başkanlığı ise şu ifadeleri kullandı. 

'Değerli Tutaklılar bilindiği gibi mevcut Tutak Belediye başkanı Sayın Bülent Duru  31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Büyük Birlik partisinden belediye başkanı seçilmiştir. Ancak daha sonra partisinden istifa ederek, AK partisine müracaat etmiştir. İlçemizin hizmet alabilmesi için Ağrı belediye başkanımız Sayın Savcı Sayan'ında desteğiyle Partimizin genel merkezi başvurusunu uygun görüp kabul etmiştir.  kendisi 2019 yılından, 2024 Şubat ayına kadar partimizle birlikte çalışmıştır. Yeni aday başvuru sürecinde AK partiden tekrar aday olabilmesi için olumsuz cevap alınca, bu defa İYi partiye geçmiştir. 

31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde  İYİ Partiden Aday olduktan sonra alen acele AK Parti, Dem Parti ve BBP oluşan Belediye meclisi üyelerini toplayarak gider ayak bazı kararlar almıştır.

Kararlar:

1. Murat mahallesi (girgavur) mevkisinde bulunan 152 Ada 9 (688 dönüm ) nolu parselin imarının çıkarılması 

2. Yenimahalle park alanı vasfındaki tescilli yerin 60 aylığına kiraya verilmesi.

Oylamaya katılan Ak partisi Belediye meclis üyelerinin red oyuna karşılık, Dem (HDP) ve BBP belediye meclisi üyeleri evet oyunu kullanarak kararı 3 e karşı 5 oyla onaylamışlardır. 

Şimdiden sizi uyarıyoruz yüzyıldır hiç bir parti ve belediye başkanının satamadığı Tutak belediyesine ve halkına  ait Güneş enerjisi sahasının bulunduğu 

Arazi vasfı tarla olan arazinin imar yapısını değiştirip vasıfsız arazi konumuna sokarak malum adı bilinen enerji şirketine peşkeş çekmeye asla izin vermeyeceğiz. Halkın malını mülkünü giderayak satmanıza sessiz kalmayacağız.

Bu karara evet diyen Dem partili belediye meclis üyelerinin karara itiraz etmelerini ve halka karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. 

Şimdiden ilçe tarım müdürlüğünü Tapu ve kadastro müdürlüklerini bu konuda uyarıyoruz.

Bu suça ortak olmayın! çocuklarımızın geleceği olan yeşil alan ve tarlaların talan edilmesine asla müsade etmeyin. 

Biz gereken yerlere suç duyurusunda bulunacağız asla müsade etmeyeceğiz.'

Bakmadan Geçme